Wednesday, September 29, 2010

happily ever after~

0 comments

salam 'alaik..

we were having a great girls conversation last night, i meant GOSSIP. well, wif my bestie, you can share everything like you love, you like n you hate, right??hehe

so, suddenly the good story came out. ok, one of my friend, has been 'risik' by someone who has an 'alim' and good looking son, so he want 'her' to be his future daughter in law.. it was so awesome!!!! and she was so LUCKY. she was a really beautiful girl with good attitude and good in religion and the best part she was so FUNNY..

suddenly i felt a little bit down.. i started asking myself, why i didnt get the best thing in my life like others~

but luckily, my good friends knew what i had been thinking, and they start said something that make me realize something that sometimes i forgot...

who else can really stand wif my sometimes bad attitude, who else care me lottttt of... who else can understand me well...who else can tolerance me more, can advice me when i do wrong, and can love me whatever happen.. tq my dear en hafiizh..

and for my friends, thanx a lot because stay a lot wif me, care me more, giving me the BEST time ever...without you, my life will look so gloooooomyyyyyy(like mevatron room)

and my parents and family who give full support in everything i do, love me always and always believing me...

that make my life sooo LUCKY and i didnt need anything more than everyone to live happily ever after~~~

Sunday, September 19, 2010

alamak, saya bukan doktor...

0 comments


salam 'alaik.

arini terbaca post kawan kt fb ckp die dipnggil doktor padahal die bukan doktor.. perkara tu biasa sangat jadi...klo ko berlegar2 atau dok kat hospital, pakai white coat ke (dalam kes aku lab coat) pastu ckp2 dengan patient, orang msti ckp ko tu doktor...hehehe..



situasi common bagi aku
pak2 sedara : ngaji mano loni kak??(kak tu nama pnggilan aku)
aku : kt kube kerie, usm..(kat kubang kerian, usm)
pak2 sedara : ho, spital tu lah...doktor ko misi??
aku : aha...duo2 buke..(dua2 bukan)

pastu sepatutnya aku kene explain la kos aku tuh ape...tapi cuba bayang kan klo ko cite

" kos akak ni berkaitan ngn x-ray. akak kene belajar mcm mane nk tlg orang ramai g x-ray, supaya x-ray yang die dapat ni selamat"

pastu mesti mereka tanya, x-ray xselamat ke, ape penyakit yg dapat ke, dan ko agak2 last2 skali dorang berani x g spital nk g x-ray??hehehe..

dan biasanya mende yang xsepatutnya aku jwb dgn mudah,
" akak amek kos S.Perubatan"

dan mereka akan snyap tanpa bertanya " ape tuh S.Perubatan" (aku rasa dorang just dgr perubatan saje kot....entahlah, bukan aku nk tipu, tapi dorang yang xperasan..hehe)

*credit utk kak zaza sbb ajar aku pasal S.perubatan..ahahahah

**********************************************************************************

kadang2 bile jadi student yang berkaitan dengan healthcare provider ni, perkara2 basic2 klinikal yang doktor tahu selalunya kau kene tahu...

kadang2 kawan2 aku, adik2, kwn adik2 hatta org yang add kat facebook pon bertanya pasal mende2 yang berkaitan klinikal ni...

petanya : ni nk tny sket pasal bla..bla..bla, ape simpton bla..bla..bla...
aku : erm, saya/aku bukan doktor la..hehe, aku kos lain la..hehe
petanya : xpe la, ko jwb je yang mane ko tau sket2, aku nk tau sket2 je ni, tlg la..
aku : ha, yelah, jap eh...(aku pon cari la ape yg perlu)
ha, mende tuh cmni..camni...camni..
petanya : cara nak rawat cmne...
aku : yg baca ni ckp cmni camni camni...
petanya : alah takut la...
aku : (alamak??) hm, tapi klo xkronik cmni2 camni cmni..
petanya : oh kurang bahaya la??
aku : (alahai) mungkin..g la jumpa doktor..
petanya : ha, ok2..tq

haha..mmg la last2 kene g jumpa doktor, tapi cuba byangkan klo ko ckp saya xleh tlg....agak2 mereka g jumpa doktor x???

**********************************************************************

hari ni ade survey pasal kos yg ktrng belajar dan perasaan selepas 3 tahun belajar... soalan yang agak menarik...

1) what is your expectation for this course when you enroll this course??
*bla3...mcm jawapan***

2 ) after 3 years, it is up to your expectation??(aku lupa cmne soalan)
hampir sekelas punya jwpan...BEYOND OUR EXPECTATION~

huhuhu
 

bila rasa gembira Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal