Thursday, April 28, 2011

Pen atau tangan

0 comments
salam alaik

xpernah aku buat gila menulis dua entri pada masa yang sama..kali ni aku berjaya membuktikan aku boleh.

menulis dengan pen ini sangat menarik, selain kerana tangan aku cramp, sbb nature aku menulis dengan sangat menekan, tanda orang serius, atau bahasa mudahnya mudah tertekan dan kerana aku xpernah hanya menulis dikertas tanpa terconteng ditangan, hatta pen dakwat kering.

aku boleh berbangga boleh memusing pen dan memetik jari dengan tangan kiri sahaja, walaupun hakikatnya aku bukan kidal.dan malangnya, tangan kanan hanya untuk kerja2 serius sahaja

ah!!!aku suka memcampurkan entri blog, dan menyimpang!!!

p/s: korang mesti tertanya2 aku ni betol2 ke dah berusia 22??
p/s 2: esok lusa aku mesti delete dua entri ni...mesti...buat malu je

cinta kanak-kanak

0 comments
salam alaik~



kawan  : Fatin, cuba awak msg pakwe kite..cuba awak ngorat pakwe kite, nk tgk die layan xawak..
fatin     : ok..nnt aku cuba.


tafsiran aku cinta monyet adalah cinta kanak2...cinta orang yang masih xmatang dan hanya untuk suka2
cinta kanak2 ni biasanya berlaku time bdan kita start berubah hormon, dari konon2 baik kepada nakal, dan biasanya cinta kanak2 ni lagi hebat dan power dari cinta org dewasa.cemburu nya, bahasanya, kalah orang dah menikah.


my parents seingat aku xpernah bagi warning kat aku, 


"kakak, jangan gatal2 nak berpakwe"


cuma macam selalu cakap belajar rajin2, jangan main. dan hasilnya, aku xpernah berpakwe semasa kanak2. dan aku sentiasa menjadi anak yang baik.maksudnya, kalau ade lelaki kontek aku, msg2 ke, konon2 suke ke, aku cerita kat mak aku, dan tanya pendapat die.dan normalnye, pendapat tu boleh gune..well, aku dengan mak aku mmg macam kawan2, suka cerita macam2. dan sampai lah sekarang, start dari couple dengan en hafiizh, sampai sekarang, aku sentiasa bercerita.

aku xde cinta kanak2..so, xleh nak kongsi.well, setakat admire somebody tu normal kan...aku ni jenis yang sangat kuat bersaing..untuk menjadikan aku semangat belajar, aku akan admire someone yang hebat..dan target aku xlain xbukan nak beat die je. bila dah berjaya beat, aku cari orang lain untuk diminati pulak.


p/s: sebenarnya aku buat entri ni sbb dengar lagu Mahar Cinta dari devotees..mcm tacing kan...mcam lari topik kan
p/s kedua: teringat first time aku gtau aku dah couple dgn en hafiizh.gigil2 nk cakap, alih2 mak aku gelak sakan.
p/s 3: dialog awal tu cerita betol..msg dari kawan adik aku..dan sebagai akak yang baik, aku marah adik aku gile2 dan ugut die mcam2...
p/s 4: menyesal?sori xbg warning awal2

Tuesday, April 26, 2011

talian

4 comments
talian itu tercipta tanpa wadah, 
tanpa wajah, 
tanpa kaedah, 
tanpa penyudah.

bersulam diantara sedih dan ria,
benci dan rindu,
sayang dan cemburu.

mengalir seperti air,
seperti bayu,
seperti debu.
yang tidak akan berakhir walaupun berlalu. 

tetibe terbuat sajak lepas baca blog exrumet aku dlu..lama xmenggarap ni..agak2 kalaulah family aku baca, mau kene kutuk sajak kanak2 kot

dalam mood nak abis blaja..asyik mimpi ari terakhir masa skolah dan matrik..normal aku nk jadi org last tinggalkan situ, sbb aku xmau dilihat menangis.

p/s: tanpa mereka, aku hanyalah insan yang berlalu dalam hidup tanpa sebarang kesan dihati

Saturday, April 23, 2011

aku yang kolot dan lirik lagu cinta

3 comments
salam alaik~


benda paling best bila duduk dalam bas adalah termenung panjang, tengok keluar tingkap sambil layan perasaan..tambah2 lagi kalau pakcik bas pasang lagu jiwang...boleh layan perasaan..boleh tertido...


dap dip dup
kau cium pipi kanan kiriku 
ku terasa malu


lamunan yang best tetibe terhenti..mulut aku ternganga..aku pasang telinga besar2, nak dengar lagu melayu ke indon


habis je lagu aku ngomel sorang2..yela sorang2 sebab duduk sorang2..agak2 melayu sekarang dah jadi bebas kot..setakat cium pipi kanan kiriku tu romantik kot...xape la..skit2 je kot


ah!positif thinking...lagu tu utk mak ayah kot..mak ayah kan boleh cium pipi kite..
dengar lirik lagi...



Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu




ah, mak ayah ape kalau ade lirik goda2 aku?


suami???
ah!!
klo suami lagi bagus kan die goda2..ni xbagi goda.just bagi cium pipi je

pesanan: jangan cuba google lagu ni kalau xsure lirik, kang jadi macam aku, random googling, banyak website lucah je yang keluar..nasib baik aku surekan balik lirik tu


aku ni kolot kot...atau aku ni yang dah ketinggalan zaman..hei, cium2 pipi hukum dia halal kan (sarcasm)

pesanan kedua: yang lirik atas tu tepat..kalau korang nk google, kire dah selamat..kang aku tulis name penyanyi kang tibe2 blog aku jdi femes dgn fans die..xyah la..aku xde nuffnang pon~

Sunday, April 17, 2011

Drama Queen

2 comments
aku xsuke jenis org yang drama queen..bg tafsiran aku, orang jenis ni yang suka tagih simpati orang, dengan mata berair2 dan berbagai alasan..

tapi, benda tu berbalik pada aku sendiri..yela, orang kata, kalau menjerit dalam gua, gema tu akan terpantul pada kita balik. maksudnya, apa yang kita kate, mende tu akan balik kepada kita.

aku rasa aku dah jadi drama queen, cuma xmcm fasha sanda la cakap lembik2, dengan mata konon2 innocent.


aku mmg xlayak jadi drama queen..sebab utama, nampak sangat aku kufur nikmat. time aku susah, bukan sorang dua datang tlg, bukan sorang dua dtg support, bukan sorang dua tny khabar, tapi RAMAI

dan untuk apakah kita menjadi TIDAK BERSYUKUR dengan meratap malang nasib dan berputus asa?


p/s: rasanya org yang layak jadi drama queen adalah fasha sandha dalam cite natasha...dan la menumpang, xde mak, ayah, kawan sorang, janda pulak, dan ending irfan mati...tapi drama kang?plot cite mesti mau sedih, kalau x orang xkan kesian

Thursday, April 14, 2011

REVOLUSI muncung fatiehah asmui

4 comments
salam 'alaik~

sejajar dengan perkembangan masa, peradapan dan sosio-kehidupan telah pon berubah.....

ceh, ayat skema

sekarang ni trend amek gambar mulut muncung2 itik...bagi aku, mende tu bukan baru...masa aku kecik, adik aku suka merajuk dan buat muncung2 itik..dan sebagai balasan.emak aku geram dan ditarik2 nya muncung itu

tapi sekarang, muncung bukan untuk ditarik2 sakit, tetapi untuk menjadi lebih menarik

masalah aku sekarang, aku sudah cukup ketinggalan zaman..aku xada gambar bermuncung itik...so, setelah merasa aku perlu bergerak sejajar dengan perubahan masa, rasanya aku perlu sesekali bergaya ala2 muncung itik


dan, masa ditunggu2 sudah tiba...


jeng...jeng...jeng











kate nak muncung itik, ni la muncung itik, panjaaaaaaaaaang...setakat muncung pendek2, xcomel langsung...tambah lagi bibir kerepot2.

Friday, April 8, 2011

Pertambahan usia dan pertambahan penyakit

2 comments
Salam 'alaik...

entry ni lebih berkisar pada diri ...sebenarnye memang pasal aku aje

macam tajuk, macam tu la isi...dah masuk umur wajib mengundi ni, macam2 penyakit yang muda2 dulu xada, atau xkronik, datang bertimpa2...

i) resdung..dulu2 punca resdung aku hanya cuaca sejuk dan habuk/debu..sekarang salah makan dan makin menjadi2..dulu kalau alergic setakat bersin2 xberenti, sakit kepala, sekarang dah ada tanda yang up lagi..bulan lepas makan kerang habis muka merah dan mengelupas, malam ni makan belacan habis satu badan gatal mcam demam campak

ii) demam- dulu2 kalau demam yang kronik gila pon sakit kepala campur mimpi mende merepek2...sekarang bukan setakat sakit kepala, siap dengan pakej tonsil bengkak lagi.lagi tua bila aku demam berserta sakit seluruh sendi.demam urat sebutan mudah..dah rasa tahap orang tua sangat dah

iii) sakit wanita- dulu2 mane pernah aku sakit mcam wanita2 lain..mane pernah berguling2, makan panadol menstrual ape tah...sekarang kalau cramp sini cramp sana tanda nak period dah jadi perkara rutin dah..aish

ni je penyakit yang datang dalam otak sekarang..memang la bunyi die macam "alah, ini je pon" tapi aku still nak mengada nak cakap

"AKU NAK JADI MUDA BALIK LA GINI"


p/s: mintak2 ni je tahap kronik aku..sesungguhnya nikmat sihat itu sangat besar harganya

(ayat mesti mahu power)

Friday, April 1, 2011

dinner MR

2 comments
salam 'alaik~

Dinner MedRad(MR) semalam sangat best...makanan best, persembahan menarik gak, tempat pon lawa..

malangnya, aku xada gambar dinner, sbb hp yang ade kamera dah rosak(tibe2 lepas balik interview..mmg malang aku ni), dan aku xmampu beli kamera...aku hanya menempel je kat kamera sape2..

tq kepada kakak2 dan abg2(xde la abg, saf ngn izwan je) yang banyak melayan kerenah aku...amek gambar aku ni..pujuk aku semalam bila aku nangis..yela, agak sedih la...3tahun dinner aku xpernah kot dapat duduk semeja dengan satu batch aku~

satu je gambar aku curi pada fb hanim...sebab gambar ni menunjukkan betapa bulatnya sebenarnye aku~


nnt dah ada gmbar banyak2, aku buat entri lain pulak~
 

bila rasa gembira Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal