Thursday, May 26, 2011

cari kerja dan menuju wawasan

0 comments
salam 'alaik

selama beberapa minggu menanam anggur yang xberbuah2..memang stress agaknya hidup

jeles dengan kawan2 yang dah bekerjaya, dah menunggu duit gaji
dan stress dengan perkara hadapan yang masih belum nampak apa2

situasi aku sekarang kena betol dengan komik Yoshino Aki, cari kerja...baca la, seronok kot, rasa mcm kena atas batang hidung..

ni link dia..serius aku suka watak komik laki yang hensem-sempurna-dan sedikit berlagak bercinta dengan wanita yang-xde la lawa gile2-tapi semangat mau kuat..hehehe..klise



lagi satu, 

terdengar balik lagu nasyid menuju wawasan. lagu ni agak lama, suara firdaus dan dibarukan oleh UNIC.. aku mula2 dengar masa kecik, sbb ktrng suka sgt ngekor ayah aku bwk budak g kursus2 ni...

rentak lama agak menambah semangat compare dgn dibawa UNIC, walaupun sedikit rancak, tapi kurang roh

agak2, bila dengar lagu ni, bertambah x usaha aku



sesungguhnya, keinsafan tu seperti kilat, yang datang menyambar, cerah tetapi sebentar cuma

Wednesday, May 25, 2011

0 comments
air dah kembali ke bandar kuantan.boleh kembali

menyambung kerja rumah seperti mengemas dan

menyapu.mungkin secara teori air xdiperlukan utk itu, tapi klo

keje penat, nnt nak mandi,nak minum kene minum air
















ni status yang amat panjang untuk fb...byangkan aku 


membaca secara lisan, tanpa henti..






















sesak nafas!

Tuesday, May 24, 2011

like dan unlike

2 comments
salam 'alaik...

saya bukan jenis yang rajin LIKE page2..jarang kot..yang biasa saya like biasanya page yang memang super2 like..

sebab tu saya jarang support kawan2 yang join contest2 like ni..

tapi 

kali ni kwan lama saya join contest..contest ok la, sbb model2 tu bukan mereka..just ilustrasi komputer. cuma yang xgemar sbb kena like page admin atau tokey kedai..

so, saya follow step tu,"LIKE" page tokey kedai

next, "LIKE" gmbar rekaan kawan saya

bila naik "You and *** like this photo"

saya pergi kembali ke profile tokey kedai,

dan "UNLIKE" kembali

saya "LIKE" untuk vote kawan sahaja, dan "UNLIKE" sbb saya xpenah berminat dgn kedai dia 

ok, typical me~

Wednesday, May 18, 2011

waktu malam

4 comments
salam 'alaik

malam2 gini, time2 mata cerah sangat ni, aku terasa rindu pada suasana beberapa minggu yang lepas


stay up malam2 buat kerja
nonton2 discovery channel,
nonton2 axn, tgk cerita medik2 name  House kot
tgk cite ape tah yang main2 air
makan megi bersulam kopi
lapa lagi keluar seven e pukul 4 pagi
dan terus berjaga sampai subuh
lepas subuh dengan mata lebam keluar cari sarapan


rasa rindu pada minggu2 itu, rindu pada aimi dan ecah walaupun kadang2 mereka sangat kejam dengan aku, rindu pada astro sbb rumah aku xde siaran berbayar itu...

p/s: dorang claim aku yang menyebabkan dorang gemuk sbb bagi megi2, tapi bile recall balik, tgklah berapa kali makan dalam satu malam..

p/s lagi : bile tgk cite medik2 oversea mcm House ni, teringat aku pada cinta medik.kenapalah susah sgt aku nk lupa mende2 annoy gitu

p/s lagi ni: aku memang fail  bg tajuk entri.kene start kursus menulis tajuk yang hebat..mungkin prof mat atau dr.aref boleh ajar lagi..T.T

nenek si bongkok tiga

2 comments
nenek, nenek si bongkok tiga
SIANG MENGANTOK MALAM BERJAGA
mencari cucu di mana ada
NENEK NAK KAWEN DENGAN ANAK RAJA





lame2, rasa lagu ni makin sesuai dengan aku, dengan pinggang sakit duk main laptop, dan dengan tdo siang yang byk, dan rasa nak kawen dengan org yang dah kaya je...


ops, ayat yang bawah tu gurau2...kate umi aku, mende yang paling bagus lepas kawen adalah merasa susah bersama2 sebelum senang bersama2 di kemudian harinya..kalau kawen dgn anak raja, dan2 la goyang kaki je sentiasa..(kononnya)

Saturday, May 14, 2011

wahai blogspot

4 comments
blogspot buat dajal...

dah dideletenya entri aku(nasib baik temporally)
dideletenye komen2

sbb jarang dapat komen dan sikit sangat follower,
so, sangat la marah bile blogspot buat gitu kat aku
baru nak rasa gembira melayang2 orang baca blog aku,

dan, aku xjadi nk melayang dah..

ade macam desperate x??hahaha..ni name b.o.s.a.n

masa kecik2 dorang kate jangan tulis dengan warna merah, nnti celaka...jangan percaya k

Friday, May 13, 2011

thriller

0 comments
kreeeeekkk(bunyi pagar besi)
dum(bunyi pintu ditutup kuat)
vroom(bunyi kete dipandu laju)


Jam 2.00 pagi.aku seorang diri diruang tamu.bunyi2 diatas telah menyebabkan dadaku berdegup laju. 


hati cemas. Rumahku sekarang tidak selamat.. pagar yang memagari rumah terpaksa dicabut, kerana di renovate. tiba2 teringat, pagar besi kami tersidai di luar begitu sahaja.


TAK SELAMAT


aku mengintai2 . kelibat kereta hitam yang besar mencurigakan..ini bukan kereta jiran, dan kenapa kereta dia harus dihadapan rumahku..bermacam2 fikiran negatif terlintas


usai saja kereta itu berlalu, aku segera menjenguk keluar.tetapi terhenti. aku anak dara, pada jam 2 pagi kalau diapa2kan, nahas saja. segera berlalu kebilik adik lelaki..konon2 mahukan pertolongan.


HAMPEH


puas kukejut, tapi xde sesiapa yang bangun. berdebar makin kencang. kembali keruang tamu.


AH, APA2 BERLAKU PON, AKU XNAK TIDO MALAM NI..KALAU ADA APE2, SENANG.


tup tap tup tap


derap kaki dari dapur. aku berlindung dibalik kerusi, menyintai siapa yang datang.


HAH, XTDO LAGI!!


jerkah ayah mengejutkan. aku segera mengalihkan perhatiannya, menceritakan kerisauan aku kepada ayah.


umi terdengar perbualan aku, dan seraya menyampuk


RUMAH DEPAN TU, ADIK DIA YANG PAKAI KERETA BESAR, DORANG NAK G TGANU,CANDAT SOTONG..


tambah lagi


ITULAH, BANYAK SANGAT TENGOK CITE OMPUTIH. CITE THRILLER.


sengih.

Thursday, May 12, 2011

teharela- cari keje

2 comments
aku nak buat komik bersiri teharela-gabungan  tehah dan cinderella


CARI KERJA




ibu tiri : tehah, kamu belum cari kerja...kau ingat kau siapa?ingat harta ayah kau dah cukup?(nada kejam)


teharela  : maaf ibu...saya keliru, xtau nak cari kerja mcm mana...maaf ibu


akak tiri   : kih kih kih..kene marah


sebenarnya ni bukan kisah cinderella ke teharela, entri ni sbb aku ade gmbar stay terakhir aku, amy dan ecah, dan semestinya teharela tidak akan ada sambungan.


p/s: bila lagi mau stay up sebegini, dan keluar seven e pukul berapa ntah pagi

Calon menantu

2 comments
mek    : bulan 6 ni mok Pah nk tune, pastu Nasrul pon nk nikoh
ayah    : bakpo Nasrul dulu, buke Apih?
mek    : Nasrul ado calon doh, Apih belum lagi..tapi dio dah suruh
              mek cari la, dah jupo doh. bdk kampung sebelah, pandai 
              masok,pandai jahit, pandai jago anok..
aku     : (bisik kat umi aku) kalo akak dok kampung, sure2 jadi anak dara tua.


mok pah tu mak sedara aku, Nasrul dan Apih tu dua2 sepupu aku.

Monday, May 9, 2011

datang dan pergi

0 comments
salam 'alaik~


hidup ini sentiasa atas dan bawah. datang dan pergi.bersilih ganti.

nasib itu  atas dan bawah, rakan datang dan pergi, dan lembaran hidup bersilih ganti.

hidup kita sentiasa bergerak kehadapan, antara suka atau tidak, itulah hakikat

dan, 

hanya memori dan kenangan yang mampu membawa kita kemasa lampau..

bila terbaca entry kawan aku, cik snow, pasal kawan2 ni, aku rasa betol jugak..walau bagaimana baik pon kite dgn sesorang, tapi bila dah sangaaaat lama xjumpe, perasaan awkward akan datang jugak

xtunggu contoh banyak, aku rasa aku dengan kawan2 skolah rendah pon rasa awkward. rasa macam eh boleh ke aku ikot stail dorang, dorang ok ke dengan aku..dan banyak lagi la...

kadang2 sebab dah ramai kawan bersilih ganti, kita mula terpikir, 
" eh aku baik ke dgn si polan ni dlu"
padahal itulah kwan tdo sekatil dlu

cuma, aku rasa  sangat bertuah sebab kawan2 selalu tinggalkan memori yang baik, bagi surat2, kad2 dan hadiah2, untuk nanti2 kite bile tgk je bende2 tu, teringat dorang biarpon lama sangat xjumpa...

p/s: aku baru selongkar kad2 dan surat2 lama kawan2, rasa senyum xberenti..plus sedang susun baik2 hadiah kawan2 dalam kotak, sebab rumah aku tengah renovate..cuma sedikit ralat sebab surat2 zaman skolah dah hilang terhapus kira time pindah rumah dlu...

p/s 2: aku dah simpan baik2 dalam file segala memori tu..dan dah update sijil2..sedikit lucu bila tgk sijil sekolah rendah yang kertas A4 bahagi separuh..alahai~~

Wednesday, May 4, 2011

for the last time

2 comments
the funny things, we keep say it this for our the last time, even we were promise, this not the last time.it only at the half way.

it only the end of study life(at usm), not the end of our friendship. we still meet each other later, maybe at gathering, maybe when attending wedding(ssssss), or maybe we will work at the same company later.our maybe we will further study together, become the classmate again

we become friends, and always be friend...


p/s :sebenanrnya, berpisah dengan kawan2 time dewasa ini sangat menyakitkan dari berpisah dengan kawan2 zaman kanak.zaman kanak2 kite masih membesar, mencari identiti dan bakal berubah identiti... tetapi zaman dewasa ini, masing2 dah membawa personaliti utk dibawa sampai ke tua nnt..

p/s 2 :aku xnk ulang ayat sedih je..tapi kite akan berjumpa konvo nnt kan??

p/s 3: kalau ada interview kat kuantan, datang la menyinggah kerumah aku..12km je dari bandar..hahahahaha

Sunday, May 1, 2011

wishlist

2 comments
1. graduate without any problem..i mean academic and social life
2. spend my valuable time with all my beloveds~
3. creating great memories
4. having the future without great difficulties
5. never been forgotten 
6. will find a nice job, with nice worker
7. will be evaluated based on how i work, not how i look
8. will given a chance to future study
9. will finish al-Quran before get married

and more important, i hope in my convocation day, i will able to meet all my friends, say hello and shows how much we miss each other.

 creating memories is great but to ends it is a pain. being apart with the beloved person is a pain. I do wish i never love anybody, never creating memory,and so i get no pain.But it is impossible. So, now, the main wish is to keep everything which always be with me.

P/s: perasan x saiz tulisan blog ni ikot mood tuan dia. kalau semua besar2 tu, mean tuan rumah sedang semangat..dan kalau kecik2 tu, tuan rumah sedang sedih..atau malas~
 

bila rasa gembira Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal