Thursday, November 29, 2012

Crayon ajaib

0 comments

Crayon murah yang guna zaman sekolah rendah..

Just mengimbau kenangan kecik2 je.xde ape yang ajaib

Tuesday, November 27, 2012

Easy way to get highest point

1 comments

The easy way to obtain highest points in playing game is to play them when you really struggling study. When you tell yourself,i want to take 5 to play some simple kid game.well,sometimes take 5 mean until you get the highest mark.


Kenapa xbleh attach gambar kalau gune hp?

Tuesday, April 17, 2012

menggemuk

1 comments
dulu, pergi mana-mana semua orang tegur

"kurusnya fatiehah (mungkin boleh tukar dengan ganti nama lain"


tapi kini, aku capai sekeping roti gardenia diwaktu lewat malam, mak aku berbunyi

"xelok makan malam..nanti jadi gemuk"


badan aku mungkin sudah ada simptom menggemuk..mungkin..tu yang mak aku xrela aku makan lewat malam..selamat tinggal fatiehah yang kurus kering

Tuesday, February 28, 2012

Masa

1 comments
Salam 'alaik.

sekarang pukul berapa ye kawan?

intro klise...aku kurang pandai buat intro sebenarnya.

cerita sebenarnya bermula bila aku main2 dekat homepage yahoo. ok, aku memang jenis hari2 buka homepage yahoo, buka google..kalau dekat yahoo, dia banyak berita, cerita dan fakta..kalau dekat google, dia ada doodles..dan biasa2 aku suka doodles yang mostly animated tu.

sambung cerita asal, dekat yahoo hari ni persoalan dia kenapa abbreviation bagi pounds adalah lbs. ok serius, aku pernah terpikir kejanggalan, tapi xadalah usaha2 nak mencari. Dan bila tamat tu, persoalan terbaru timbul

kalau tengok jam, mostly jam hp, dia ada dua style untuk tunjukkan masa..satu menggunakan sistem 24jam dan satu lagi 12jam a.m/p.m.. aku punya stail guna sistem 24 jam. reason dia simple aje..bila guna sistem 24jam, dekat skrin hp tu keluar 1300, tapi kalau 12 jam, keluar tulisan 01.00 p.m. kalau easy compare, panjang dan memenuhkan skrin bukan?

berbalik kepada persoalan asal, abbreviation bagi p.m dan a.m..zaman kanak2 kalau kanak2 juga tanya a.m tu apa, p.m tu apa, aku jawab "At Morning untuk a.m" dan "petang untuk p.m"  simple dan mudah hafal. tapi tadi keinsafan datang, dan aku pon carilah maksud sebenar.

"ante meridiem ( sebelum tengahari) dan post meridiem (selepas tengahari)..itu saja.




dulu-dulu bila guna sistem 24jam, aku hafal satu-satu, pukul 13 sama dengan pukul 1, pukul 14 sama dengan pukul 2, sehinggalah rumet aku tahun 3, uteh ajar cara senang nak hafal, mungkin sebab dia bosan aku mengira.

" kau tolak jelah jam tu dengan 12, kan senang..untuk lagi mudah ingat, congak je dengan tolak 2 setiap jam"

TERIMA KASIH UTEH

Monday, January 2, 2012

4 comments
salam 'alaik


Setelah dua hari masuk tahun baru, hari ini aku yakin aku terpaksa mempunyai planner tahunan 2012.

Ok, bukan sebab dapat kerja ke apa, tapi bila bukak2 facebook dah dapat invitation wedding kawan2. Aku memang selalu terlepas pandang kalau simpan dalam phone..

Selama ni planner aku buat sendiri, berwarna warni dan tampal di softboard dekat dinding..sekarang dah tamat zaman belajar, so mungkin planner yang ala executive diperlukan.

tapi tunggulah..nak beli MAHAL..takut2 ayah dapat planner FREE bila bukak skolah ni..*mood ngepaw


****************************************************************************

Geng-geng kerja ni ada beberapa kerat yang minat baca buku spesis kanak2 dan muda2..jiwa muda konon2nya..masing2 xsedar umur tua.keh3

aku beli dan baca buku o-clock tales, cerita fairy-gnome- Brer X- apa2 lagi la

Kakdi beli buku Wimpy Kid Diary, dan aku dan Fana tumpang baca

bila baca buku ala- ala diari bergambar ni, aku teringin nak buat jugak..mana lah tau, tua2 nnt aku boleh jual, bagi satu dunia baca jugak...

Tapi normalnya diari tu rahsia, mcam jual dan bagi orang baca rahsia kan? malu laaaaaaaa..so sekarang berbelah bagi nak jual x diari tu nnt




Hakikat sebenar, aku tak tulis lagi diari..mungkin selepas aku berjaya menulis selembar, aku pikir balik pasal idea nk bukukan dan jual..

kadang-kadang bagus juga idea jual diari ni,,kurang2 ada income.beza dari buat facebook macam diari dan semua boleh membaca dengan percuma
 

bila rasa gembira Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal