Thursday, March 28, 2013

siapa dia?

0 comments

perbualan menarik cik N dan cik P

"cik P dah siap ke hal semalam?"

"belum.cik T dgn cik W pn belum siap"kata cik N

"yang mana satu ye cik T dgn cik W.xingat la."

"cik T yg itu dan cik W yg ini"

aku curi2 dgr perbualan mereka. yang menarik,aku nak dengar cara mereka di-describe. dan dgn spontan aku tertanya,

cam mana org describe fatiehah asmui untuk situasi cmtu. menarik kan nak tau apa pandangan orang terhadap kita

Saturday, March 23, 2013

mak cik

1 comments
menjadi pelajar pada umur 24 bukan satu perkara yang sangat gembira.. Mungkin sebab rata2 student lain lebih muda..sebab untuk  lebih sedih ramai pelajar lelaki comel terlalu muda dari aku..dan lelaki2 ini tak kan pandang wanita tua macam aku..hek3

di usm penang, aku pengguna bas tegar..awal2 memang sangat penat, lama2 rasa ok...mungkin sebab boleh curi2 tengok gelagat orang..kadang2 curi2 cuci mata..tapi dalam hati berfikir jugak...nasib degree dulu aku di usm kelantan..bangun 5 minit sebelum kelas pon sempat..walaupun muka bengkak mcm kerang.

cuaca di penang sangat panas..aku dah macam aci-aci, bawak payung panjang hampir setiap masa.. kadang2 aku buat payung macam tongkat, kadang2 buat macam pedang..aku sentiasa bayang orang tengok aku macam makcik2...takpelah, aku anggap aku makcik muda yang anggun.

teringat hari tu..masa naik bas...ada budak perempuan muda interview aku..bila dia tau aku bukan budak degree, dia pon tanya dengan jujur ikhlas,
"eh, bukan semua budak master, phd ada kereta sendiri ke?"

aku senyum kelat..senyum yang sama bila orang tanya bila nak kawin

"budak master lain kaya, akak xkaya,sebab tu akak naik bas je"

comel je kan jawapan aku...macam makcik anggun



 

bila rasa gembira Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal