Monday, September 16, 2013

tekanan

1 comments

Friday, August 2, 2013

islam

1 comments

Sekarang famous isu hina islam,isu syiah,isu sesat.

Dan orang2 kita yang dilahirkan islam pon terus melatah.

Hina agama dosanya.

Tapi kita yang konon2 -akulah islam sejati pengikut sunni- bla bla bla

bila kejut subuh xbangun

Bila solat fardu buat lupa.

Yang perempuan lepas period kadang2 cakap eh malas lg nak mandi wajib,malas sembahyang lagi

Bila suruh btudung tu xsampai seru lg

Bukankah kita lagi menghina agama?

Yg kafir memang neraka,kta yg islam pn amek saham jugak.

Hahaha.

Saturday, May 11, 2013

Absorb characteristic

0 comments

i quote this from my favorite anime ever, lucky star

well, yeah.in our real life, we have tendency to absorb others characteristic

personaliti kita boleh berubah..seperti aku menjadi lebih lemah lembut bila bercakap dengan rumet aku, sebab aku dah ter-absorb kelembutan dia

dan seperti cik T yang menjadi kasar dan kejam bila berkawan aku sebab aku terdidik dia menjadi  kasar dan kejam macam aku

personaliti yang kuat akan menjadi lebih dominan dan personaliti yang lemah menjadi agar-agar


p/s: sebenarnya jarang aku ter-absorb personality orang lain..dan anda boleh bayangkan betapa lemah lembutnya rumet aku sampai aku ter-absorb..hek3
p/s lagi: sila datang bilik kalau nak tengok aku yang lemah lembut dan ayu..hehehehehehehhehe

Thursday, March 28, 2013

siapa dia?

0 comments

perbualan menarik cik N dan cik P

"cik P dah siap ke hal semalam?"

"belum.cik T dgn cik W pn belum siap"kata cik N

"yang mana satu ye cik T dgn cik W.xingat la."

"cik T yg itu dan cik W yg ini"

aku curi2 dgr perbualan mereka. yang menarik,aku nak dengar cara mereka di-describe. dan dgn spontan aku tertanya,

cam mana org describe fatiehah asmui untuk situasi cmtu. menarik kan nak tau apa pandangan orang terhadap kita

Saturday, March 23, 2013

mak cik

1 comments
menjadi pelajar pada umur 24 bukan satu perkara yang sangat gembira.. Mungkin sebab rata2 student lain lebih muda..sebab untuk  lebih sedih ramai pelajar lelaki comel terlalu muda dari aku..dan lelaki2 ini tak kan pandang wanita tua macam aku..hek3

di usm penang, aku pengguna bas tegar..awal2 memang sangat penat, lama2 rasa ok...mungkin sebab boleh curi2 tengok gelagat orang..kadang2 curi2 cuci mata..tapi dalam hati berfikir jugak...nasib degree dulu aku di usm kelantan..bangun 5 minit sebelum kelas pon sempat..walaupun muka bengkak mcm kerang.

cuaca di penang sangat panas..aku dah macam aci-aci, bawak payung panjang hampir setiap masa.. kadang2 aku buat payung macam tongkat, kadang2 buat macam pedang..aku sentiasa bayang orang tengok aku macam makcik2...takpelah, aku anggap aku makcik muda yang anggun.

teringat hari tu..masa naik bas...ada budak perempuan muda interview aku..bila dia tau aku bukan budak degree, dia pon tanya dengan jujur ikhlas,
"eh, bukan semua budak master, phd ada kereta sendiri ke?"

aku senyum kelat..senyum yang sama bila orang tanya bila nak kawin

"budak master lain kaya, akak xkaya,sebab tu akak naik bas je"

comel je kan jawapan aku...macam makcik anggun



Wednesday, January 9, 2013

Im not free at all

1 comments

Sekarang bulan final exam.Harini,masih perlu stdy untuk paper dosi.dua paper dah abes.tinggal dua lg.

Harini mengantuk sgt tghari.salah aku jgak,pg td pdhal dah segar,smbung tdo.tambah2 aku x amek kafein awl2.
Sembahyang zohor mcm penat. Pdhal stdy xkemana. Lpas zohor nekad beli kopi,dkat mesin air segera btol2 dpn school fz.

Bersyukur school fz sangat dekat dgn library.eh,aku ada ckap kan,aku sentiasa stdy di library.hak3

Sebab mengantok,aku salah tekan pilihan air.ok.tu ok je. Aku rehat lyn kopi,smbil tunggu kopi stimulate brain activity aku.

Tibe2 pakcik lab tgur,amboi freenye.sambil pung pang pung pang ckp pasal projek next sem. Lupa bgtau,pakcik tu speaking full dgn aku.tp disebabkan aku dlm keadaan xbtol,aku jwb a a a je.

Sdihnya.aku x free pn.percayalah

Aku tpaksa melukis di buku.bukti aku stdy

 

bila rasa gembira Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | All Image Presented by Online Journal